PW-logo

‘In het leven
is niets definitief,
zelfs je zorgen niet’

Welkom

Hartelijk welkom op de informatie pagina van Parels en Wijsheid. Momenteel wordt onze gloednieuwe website gebouwd, deze is zeer binnenkort beschikbaar. Ondertussen leest u hier de belangrijkste achtergrond informatie over Parels en Wijsheid. 

Het begin na het afscheid

Totale ontzorging bij de afwikkeling van een nalatenschap.
Wij bemiddelen en dragen zorg voor;

 • een persoonlijk en overzichtelijk proces dat makkelijk te volgen is voor nalater en/ of nabestaanden
 • tijdrovende administratieve en financiële zaken
 • overige praktische diensten naar behoefte
 • mogelijkheden tot nazorg
 • volledig aanbod rondom herinneringen en nazorg
WhatsApp Image 2022-05-30 at 4.25.25 PM

Waarom Parels en Wijsheid?

Vroeg of laat krijgen we er allemaal een keer mee te maken; 
het overlijden van iemand waarvan de afwikkeling van tastbare en niet-tastbare zaken op jouw schouders rust. 
Dit is een intense en hectische periode. Na het afscheid breekt de periode van totale afronding aan. Er moet tenslotte van alles geregeld en beëindigd worden. Denk aan het leegmaken van de woning, het opslaan en afscheid nemen van persoonlijke bezittingen, het beeindigen van verzekeringen en abonnementen, het eventueel onderbrengen van huisdieren, het beheren van de post, de verwerking van de financien en nog veel meer… Kortom een tijd van veel beslissingen en acties die niet gaan over samenzijn en verwerken maar waarvan je in het verlengde van de uitvaart alles goed en volledig wil afronden.
Waar het in deze tijd voor de een over rouw en verlies mag gaan en voor de ander simpelweg weinig ruimte is voor zo’n tijdrovende taak (of beiden), biedt Parels en Wijsheid uitkomst.
 
Vanuit ervaring, inleving en begrip dragen wij zorg voor de gehele afronding van het afrondingsproces.
Wij regelen alle praktische zaken, voeren deze uit en bieden daarnaast de mogelijkheid om aanvullende diensten naar behoefte op maat te laten uitvoeren.  Ieders leven is tenslotte uniek en vraagt om een eigen afwikkeling. In de praktijk betekent dit een aanpak vanuit een persoonlijk digitaal dossier als leidraad voor het afwikkelingsproces.  Uit ervaring weten wij hoe belangrijk het is dat ook praktische stappen genomen worden vanuit compassie. 
Wij zien het als onze taak om uitvoering en gevoel met elkaar te verenigen.

Wanneer de last van je schouders is, blijven de parels over

Wat is belangrijk wanneer het proces van afronding begint?
Kernwoorden hierbij zijn :
 • Overzicht
 • Volgorde van prioriteiten
 • Kostenbesparing
 • Efficientie (tijd en eenmalige gegevensverwerking)
 • Ontzorging
 • Kennis en ervaring
 
Vanuit de verbinding tussen noodzaak en inleving dragen wij zorg voor een proces op maat.
 
Behalve de praktische afhandeling gaat ‘afronding na leven’ natuurlijk ook om gevoel en herinneringen. Juist deze aspecten maken dat afronding voldoening kan geven. De uitdrukking is niet voor niets; ‘ herinneringen doen leven’.
Met het einde van een leven eindigt ook een periode waarin de herinneringen graag bewaard worden. Mooi om terug te kunnen zien hoe het huis er ook al weer uitzag en er iets tastbaars aan over te houden zoals bijvoorbeeld een foto of filmdocument. Voor de kleinkinderen kan een kussentje worden gemaakt van dat sprei dat altijd bij oma lag. Sieraden kunnen worden vermaakt, er is veel mogelijk.
 
Ook ontzorging rondom het aanpassen van een grafmonument, emotionele nazorg en mediation behoren tot de keuze opties.
Parels

Onze uitvoering

Wij bieden de mogelijkheid van lidmaatschap bij leven, waarbij uw gegevens zorgvuldig in een digitaal dossier worden bewaard. Ieder jaar ontvangt u van ons een bericht waardoor u eraan herinnerd wordt om uw gegevens up to date te houden.
Zo worden op voorhand de zorgen voor uw nabestaanden uit handen genomen. 
Een rustgevende gedachte.
 
Ontzorging door Parels en Wijsheid is altijd een traject op maat. Ieders leven is tenslotte uniek en vraagt om een eigen afronding. 
Uit ervaring weten wij waar een nabestaande in ieder geval mee te maken krijgt. Aanvullend is alles bespreekbaar en doen wij onze uiterste best om per situatie passende mogelijkheden te bieden. 

Basisdienstverlening

Administratieve afwikkeling zoals abonnementen, verzekeringen en lidmaatschappen
 
Advies en begeleiding bij noodzakelijke stappen te doen door nabestaanden.

€ 1750,

Dienstverlening naar persoonlijke behoeften

Notaris, makelaar, verhuizer, opslag, digitale afronding, mediator, opruimcoach, opvang huisdieren, etc.

Tarief op maat

Aanvullende diensten

Nazorg, rouwverwerking, herinneringen, herdenking.

Tarief op maat

Over Parels en Wijsheid

Eigen ervaring
In korte tijd werden wij geconfronteerd met het overlijden van onze beide ouders. Nauwelijks bekomen van een heftige periode die in het teken van (ver)zorgen stond, moesten we gaan nadenken over wat er allemaal nog moest gebeuren. Dat liep uiteen van hulpmiddelen op laten halen tot wat doen we met alle kleding? Om nog maar te zwijgen over de afhandelingen van allerlei verplichtingen.
 
Verbaasd
Wij waren verbaasd dat de uitvaart tot in detail voor ons kon worden geregeld, maar hoe het zo kan zijn dat de periode na het afscheid zo onderbelicht is in de dienstverlening.
Juist na een vaak bewogen periode is er behoefte aan rust met tijd voor jezelf en voor elkaar.
Anderzijds zit die rust ook in het hebben van overzicht en de wetenschap dat alles goed geregeld is. 
 
Goed Team
Gelukkig zaten wij bij alle belangrijke keuzes en beslissingen steeds op een lijn. Niet alleen in de periode voorafgaand aan het overlijden van onze ouders, maar ook daarna bleken wij elkaar goed aan te vullen.  Toch misten wij de mogelijkheid om deze afronding uit handen te kunnen geven aan een specialist met kennis en ervaring. Dan was door rust en overzicht meer tijd en ruimte geweest tijdens ons verwerkingproces. Om andere nabestaanden in deze behoefte te kunnen voorzien zijn wij Parels en Wijsheid gestart. Je zou kunnen zeggen dat vanuit het overlijden van onze ouders Parels en Wijsheid is geboren. Behalve dat wij samen aan éen woord genoeg hebben, sluiten onze achtergronden mooi op elkaar aan waardoor wij vanuit eigen kennis, ervaring en een breed netwerk nabestaanden begeleiden. 

Over Inge Nijsse

Inge heeft een brede achtergrond op het gebied van selecteren en het inzetten van de juiste dienstverlening.
Met 25 jaar ervaring in de retail en financiële dienstverlening heeft zij diverse uitvoerders van uiteenlopende diensten gecontracteerd. Hierin hebben verbinding, kwaliteit en 
onderscheidend vermogen altijd voorop  gestaan.
Inge heeft deze ervaring opgedaan bij corporate organisaties waarbij strategie, beleid en de vertaling naar optimale uitvoering 
centraal stonden.

Over Marieke Nijsse

Marieke begon haar loopbaan bij een grote theaterproducent als grimeur en haarwerkspecialist voor bekende musicals.
Na 17 jaar was het tijd voor vernieuwing en heeft haar interesse zich verlegd van de metamorfose van de buitenkant naar het herstel van de binnenkant.
Verdieping vond zij in diverse opleidingen die gericht waren op het opheffen van emotionele blokkades in het onderbewuste, wat geresulteerd heeft in het starten van een eigen praktijk ‘Puur Harmonie’ in 2014.
Hier ontwikkelde zij een unieke vorm van sessies die coaching en behandelmethoden combineert, waarbij haar vermogen ligt in het aanpakken van de kern van van een probleem bij de bron en deze te vertalen naar een effectieve oplossing.
Marieke typeert zich door sensitief en doortastend te zijn.
Wat zijn behalve deze aanvullende achtergronden de verbindende factoren van Inge en Marieke?
 
Dat zijn relativeringsvermogen en een gezonde balans van humor en compassie, waarmee zij elke situatie tegemoet te treden. 
Zij zijn er zelf van overtuigd dat dit onderdeel is van hun geschonken nalatenschap.

Contact

085 050 80 70
info@parelsenwijsheid.nl
KvK 85752746