PW-logo

‘De beste schakels
vormen samen de sterkste ketting’

Financieel juridisch

Een nalatenschap vraagt altijd om maatwerk (bezittingen, familiesamenstelling, eigen onderneming, leningen, uitvoering van testament). Wij bieden specialisten die op juridisch/financieel gebied per situatie precies weten wat van toepassing is en daarbij persoonlijk advies bieden.

Notaris

40% van de mensen in Nederland heeft geen testament.

Het is voor nabestaanden prettig als er door de nalater beschreven is wat de wensen zijn na overlijden.

Parels en Wijsheid richt zich ook voor overlijden op de (toekomstige) nabestaanden. Alle wensen daar aan voorafgaand (financiële en zakelijke belangen, de keuze voor wel/geen medische behandeling en reanimatie en persoonlijke wensen) zijn voor de Notaris. Wij bemiddelen zowel bij onze Ontzorging Vooraf als bij een afwikkeling voor nabestaanden bij het leggen van contact met een ervaren notaris.

Executeur

In sommige gevallen vraagt een nalatenschap één op één begeleiding omdat de situatie comlex is. Dit kan aan de orde zijn door bijvoorbeeld erfgenamen die pas na overlijden bekend worden, de financiële situatie ingewikkeld is in verband met de beëindiging, overdracht of verkoop van een eigen bedrijf.

Een executeur kan al benoemd zijn in een testament. Wanneer dit niet zo is en de situatie wel om deze rol vraagt, kunnen de nabestaanden een executeur benoemen. Het kan prettig zijn dat dit een iemand is met kennis van zaken die geen banden heeft met de nabestaanden. Ook als er betalingen gedaan dienen te worden ten laste van de rekening van de nalater en de nabestaanden hier niet uit komen, kan een executeur uitkomst bieden.

Wij werken samen met breed onderlegde (online)executeurs.

Belasting advies / erfbelasting

Voortvloeiend uit de financiële situatie krijgen nabestaanden te maken met (erf)belasting aangifte. Ook hierbij kan een specialist duidelijkheid bieden en voor de uitvoering zorgdragen.

uitleg dienstverlening

info@parelsenwijsheid.nl | 085 050 80 70 | KVK 85752746 | Privacy statement | Algemene voorwaarden